tréleres autómentés

Autómentés az M3-as autópályán

A gépjármű lerobbanása egy olyan esemény, amire teljes mértékben nem lehet felkészülni. Érdemes tájékozódni és utána olvasni, hogy mit kell tenni ilyen helyzetben. Ugyanakkor a pánik és a tehetetlenség érzése nagyon romboló tud lenni, hiszen könnyű elfelejteni az adott szituációban mindent hasznos korábban olvasott információt. Az ismétlés a tudás anyja, így az alábbiakban összeszedjük, hogy mit érdemes tudni, ha az autó épp az autópálya közepén mondd csődöt.

Pánikra semmi ok!

Persze könnyű azt mondani! Amikor azt érzékeli, hogy az autó teljesítménye látványosan visszaesik, esetleg rángatni kezd vagy bármilyen nem megszokott dolog történik, az könnyen rémületet okoz. Ha úgy ítéli meg, hogy az autóval valamilyen okból kifolyólag nem lenne biztonságos a tovább haladás, akkor jobb nem kockáztatni.

Szerencsés esetben van a közelben egy parkoló vagy benzinkút, azonban, ha nincs, akkor sem kell kétségbeesni. Az autópálya veszélyes terep, így, ha az autó lerobban és működésképtelenné válik, akkor annak mindenképp autómentés lesz a vége. Mielőtt el kezdené végig pörgetni a keresőt autómentők után kutatva, először is biztonságba kell helyezni az autóban tartózkodókat. Az autópálya leállósávjában a gépjárműben tartózkodni csak nagyon indokolt esetben lehetséges, ugyanis rendkívül veszélyes. Emiatt a vezetőoldalon keresztül kell elhagyni az autót, lehetőleg vegyen fel láthatósági mellényt. Emellett nem szabad elfeledkezni a vészvillogó bekapcsolásáról és az elakadásjelzőt is el kell helyezni az autó mögött. Autópályán a gépjármű mögött 200 méterre kell elhelyezni, így szabályos.

Melyik autómentő a legjobb?

Erre a kérdésre nem könnyű válaszolni, hiszen sok tényezőtől függ. Egy biztos, ha kizárólag az árat veszi alapul, akkor közel sem biztos, hogy jól jár. Főleg akkor nem, ha a kedvező árakon dolgozó autómentő az ország másik részéből sietne a segítségére. Érdemes a közeli autómentők közül választani! Ha az M3-as autópályán robban le, akkor célszerű egy közeli autómentőt hívni, hiszen az mindenképp előnyös, hogy közel van, így gyorsan megérkezik a segítség. Ez abban az esetben különösen előnyös, ha tréleres autómentés céljából kell kihívni a szakember. Az autómentőre biztonságos helyen kell várakozni, lehetőség szerint a szalagkorlát mögött.