vászonkép választás

Így válassz vászonképet otthonra és az irodába

Berendezhetjük otthonunkat, irodánkat pazar bútorokkal, amíg a falak üresek, addig hiányérzetünk marad. Mindig nagy kérdés, hogy milyen kép kerüljön a falra, amire nem mindig van egyértelmű válasz.

A vászonkép biztosan jó választás lesz, mert rendkívül sok lehetőséget hordoz, amiben szabadon mozoghatunk. Ha összehasonlítjuk az üzletekben kapható, adott méretben elérhető képekkel, nem is kérdés, hogy melyik mellett érdemes letenni a voksunk.

A méret- és képarány választék, a keret nélküliség, a képválasztás végtelen lehetősége csakis arra várnak, hogy kibontakozzunk és az adott falfelületből mind design, mind üzenet szempontjából kihozhassuk a maximumot.

Lássuk tehát, hogy milyen méretű kép illik az adott falfelületre és hogyan kell elhelyeznünk azt!

A csupasz fal falszélességét szorozd meg 0,57-tel és megkapod az ideális képszélességet. Ha kisebb képeket helyeznél egy csoportba, akkor az összes képre együttvéve igaz ugyanez. Ez az általánosan elfogadott kép-fal arány.

Elhibázhatjuk a képmagasságot is!

Ha túl magasra teszed, az befolyásolja a szoba arányait, ha túl alacsonyra, az furcsa lesz a szemnek. Ha a kép középpontja 145 cm-re van a padlótól, az a megtekintés szempontjából ideális lehet. De figyelembe kell venned a bútorokat, ajtókat, ablakokat is. Fontos, hogy jónak érezd az elhelyezést, tehát kerülhet akár magasabbra is, ha ez a szemednek kellemesebb, hiszen te fogod nézni.

Milyen kép kerüljön a falra?

Otthon a személyes jellegű fotókból készült képeket szeretik jobban, az irodában pedig inkább üzenet értéke lesz a képnek. E szerint érdemes választani, persze ízlések és pofonok különbözőek.

A szempontokat átgondolva már ki is rajzolódik, hogy mire lenne szükséged? Az interneon.hu weboldalon további hasznos tanácsokat és inspirációt szerezhetsz és egyből meg is rendelheted az elképzelésed szerinti vászonképet.