karrier tanácsadás árak

Karrier tanácsadás árak

A karrier tanácsadás árak a tanácsadó tapasztalata, munkahelyi háttere, képzettsége függvényében alakulnak.

Karrier tanácsadás árak közötti különbségek

A karrier coachok gyakran rendelkeznek humánerőforrás, munkaerő-toborzás, munkaerő-felvétel, önéletrajzírás stb. terén szerzett munkatapasztalattal. De legalább ennyire fontos, hogy egy jó coach vezetőként is dolgozott, munkacsapatokat irányított, felvette, képezte, motiválta a munkatársait, értékelte teljesítményüket és megtanulta megkülönböztetni a kiváló munkaerőt az átlagostól. Szervezeti vezetőként töltött évei-évtizedei alatt sok munkahelyi kollégájának egyengette az útját, sok szervezeten belüli problémát megoldott. Tudja, hogy egy kiválasztás során mit és kit keres egy jó vezető, milyen tulajdonságok, készségek, milyen kommunikációs stílus vihet sikerre egy-egy jelöltet. Ezért segít Neked abban is, hogy a legjobb teljesítményt nyújthasd az állásinterjún. Egy tapasztalt karrier tanácsadó lehet, hogy magasabb díjat számít fel a vele való munka jobb megtérülése miatt.

A karrier tanácsadás óradíjai

Általánosságban elmondható, hogy a nagyobb tapasztalattal és jobb képzettséggel rendelkező tanácsadók többet kérnek, mint a pályakezdők. A tanácsadók többsége 12-18 ezer forint közötti óradíjat számít fel, de vannak páran, akik ettől a sávtól eltérő díjjal dolgoznak. Amikor egy coach még teljesen kezdő, előfordulhat, hogy nagyon alacsony áron dolgozik, vagy egyáltalán nem számít fel díjat a foglalkozásokért, mivel ő maga is értékes tapasztalatot szerez ahhoz, hogy később majd hitelessé váljon. Van néhány karrier tanácsadó, aki fenntart néhány szabad helyet a nagyon alacsony jövedelmű ügyfeleknek.

A karrier tanácsadók gyakran több alkalmas programot kínálnak

Annak érdekében, hogy ügyfeleiket támogassák céljaik elérésében, gyakran kínálnak átfogó coaching csomagot:

 • karrier- és személyiségfelmérés
 • ütemezett egyéni coaching ülések
 • e-mail és sms támogatás
 • az ülések közötti házi feladatok

Hogyan segít neked a karrier tanácsadó?

 • A karrier coach segít önéletrajzod átdolgozásában és a közelgő interjúkra való felkészülésben. Segítséget nyújt céljaid kialakításában és felvázolja az elérésükhöz szükséges lépéseket.
 • Abban is segít, hogy a munkahelyi stresszel, csapatvezetéssel, kommunikációval könnyebben megbirkózz. Segít képességeid, készségeid fejlesztésében.
 • Kérdéseket tesz fel az eddigi életutaddal, döntéseiddel kapcsolatban. A válaszokból kiderülhet, szükség van-e pályamódosításra. Ha igen, segít megvalósítani. Például, ha jelenleg értékesítési képviselőként dolgozol egy nagy termelő cégnél, de kisebb cégeknél marketing munkát szeretnél vállalni, a karrier coach segít kitalálni, milyen lépéseket tehetsz, hogy felvegyenek egy marketinges állásra, és hogyan boldogulhatsz ebben a szerepkörben.
 • A karrier coach áttekintést ad a munkahelyen való sikeres helytálláshoz szükséges készségekről. Felméri milyen készségekkel rendelkezel és objektív visszajelzést ad arról, milyen készségfejlesztésre van szükséged az előrejutáshoz. Ha például webfejlesztőként dolgozol, akkor valószínűleg rendelkezel HTML-kódolási készségekkel, back-end programozási nyelvek ismeretével, felhasználói felület tervezési tapasztalattal és hajlandósággal az új webfejlesztési koncepciók elsajátítására. Lehet, hogy olyan készségekben kell fejlődnöd, mint a türelem vagy a problémamegoldás, hogy az ügyfelekkel jobban kommunikálj.
 • A karrier tanácsadó segít önbizalmad növelésében. Segít feldolgozni a karrierutaddal kapcsolatos érzelmi kihívásokat, hogy jobban vedd céljaid elérésének akadályait. Hasznos gyakorlatokat mutat Neked a munkahelyi frusztrációk legyőzésére.
 • Segít növelni az önéletrajzod hatékonyságát és az álláskeresés esélyét. Tippeket ad, hogyan találd meg a Neked való állást, és az önéletrajzodba segít belefoglalni a leginkább odavágó tapasztalataidat. Ha például az elmúlt három évben gyakran váltottál munkahelyet, talán azt javasolhatja, hogy jobban összpontosíts azokra a készségekre, amelyek a megpályázott pozícióra vonatkoznak.
 • Ötleteket ad, hogy hogyan szerepelj jól az interjún. Megbeszélitek, hogy az adott céghez hogyan öltözz fel, milyen kérdéseket kérdezz, testbeszéddel és kommunikációval kapcsolatos tippeket ad, amelyekkel kifejezheted szakértelmedet és elkötelezettségedet. Ha például pénzügyi elemzői állásinterjúra készülsz, a karrier-tanácsadó azt tanácsolhatja, viselj konzervatív ruhát, vigyél magaddal néhány kinyomtatott példányt az önéletrajzodból, hogy több interjúztatónak is jusson, és milyen kérdéseket tegyél fel. Ötleteket kaphatsz, hogyan győzd le az izgalmadat, miként tűnj ki a jelentkezők szürke tömegéből, hogyan mutathatod ki, hogy hozzáértő vagy, és Te vagy a legjobb választás a cég számára.

Tomori Nóra, karrier tanácsadó

karrier-boldogsag.hu