férfi szexuális zavar

Van megoldás a férfiak szexuális orgazmus zavarára

A szexuális élet hatással van az élet minden területére, ezért komolyan kell venni a fennálló problémákat és mielőbb meg kell találni rájuk a megoldást. A szexuális életet élők egy részének szexuális zavar nehezíti meg a párkapcsolatát, ennek az egyik viszonylag ritka formája a férfi orgazmus zavar. Nézzük meg, mit is jelent ez pontosan és hogyan lehet orvosolni a problémát.

Amikor egy férfi csak nehezen, ritkán vagy egyáltalán nem éri el az orgazmust, akkor nem lehet kiegyensúlyozott szexuális kapcsolatról beszélni. Azért okoz problémát mindkét félnek a késői ejakuláció vagy gátolt férfi orgazmus, mert relatív hosszú idő alatt a férfi szándéka ellenére következik be vagy teljesen elmarad, ami kizárja a teljes szexuális örömszerzést. Ha ez a szexuális tevékenység során rendszeresen ismétlődik, akkor az már férfi orgazmus zavar, pontosabban ejaculatio retarda.

Viszonylag ritka jelenségről van szó, mégis komoly probléma, aminek a megoldásához legjobb tapasztalt szakemberhez fordulni. A szexuálpszichológus szaktudásával az alábbi okokat is felfedezheti a háttérben, de mindenképpen egyéni terápiát alkalmazva szabadíthatja meg kliensét a késleltetett ejakuláció problémájától.

A férfi orgazmus zavar, a késői ejakuláció lehetséges okai

Többféle ok állhat a háttérben, melynek felderítéséhez a furedi.hu oldalon Füredi Krisztiánhoz foglalhatunk időpontot.

  • A teljesítményszorongás gátolhatja a testi és lelki ingerekre való teljes fókuszálást és így azok hatása nem elég ahhoz, hogy eljusson a személy az orgazmusig. A sikertelenség élménye pedig ezt még tovább ronthatja. Tulajdonképpen bármilyen típusú szorongás vagy a depresszió ugyanezt a hatást eredményezheti.
  • A bűntudat és szégyen, ami sok esetben a gyermekkori nevelési és egyéb hatásokból következik, sok esetben vezet negatív szexuális élményekhez.
  • Ha az érzéki élmény vagy az orgazmus valamiért fenyegető a személy számára, az elkerülő viselkedés megakadályozza annak létrejöttét. Ilyen lehet a nem kívánt terhességtől való félelem is.
  • A szexuális traumák sokféle következménnyel járhatnak, a nemi működést akár el is lehetetleníthetik.
  • A bizalom hiánya gátja lehet a teljes feloldódásnak, ami blokkolhatja az ejakulációt.
  • A párkapcsolati problémák, a stressz vagy a tartós lelki leterheltség erős hatással van a testi és a lelki funkciókra, ezáltal könnyen okozhat férfi orgazmus zavart.
  • A túl gyakori szexuális élet vagy a maszturbáció is okozhat késleltetett ejakulációt. Egy bizonyos időintervallumon belül lehetséges, hogy a férfi teste éppen nem reagál a szexuális ingerekre, így az orgazmus érthető módon nehézzé vagy elérhetetlenné válik.

Az említetteken kívül a pornófüggőség, az alkohol és a drogok is állhatnak a probléma hátterében, amit erősen indokolt mielőbb megoldani.