tekla gyongy

5 dolog, amit a tekla gyöngyökről tudni érdemes

A tekla gyöngyökbe számtalan dolog miatt bele lehet szeretni, legyen az szó az elegáns kinézetéről, a finom megjelenéséről vagy éppen az eltérő árnyalatairól. Nem véletlen, hogy ennyien kedvelik ezeket a szépségeket. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk néhány olyan tényt, amelyeket érdemes tudni e gyöngyök világáról.

  1. A bevonat adja a különleges megjelenésüket

Bár a tekla gyöngyök alapvetően műanyagból vagy üvegből készülnek, a rajtuk levő bevonat egészen különlegessé teszi őket. Ez egy speciális technikával történik, amikor kagylóhéjból, ásványokból és hal ezüstből készült anyagokat adnak hozzá, így fedik be az alapokat. A szemek pedig úgy ragyognak egytől egyik az eljárás után, akár az igazgyöngyök.

  1. Különböző méretekben és árnyalatokban léteznek

Ezek a gyöngyszemek különböző méretekben készülnek, így az aktuálisan megálmodott ékszeredhez megtalálhatod közöttük a legtökéletesebbet, legyen a 6, 8 vagy 10 milliméteres. Ráadásul eltérő árnyalatok is helyet kaptak a kínálatban, amelyek egytől egyik halvány, lágy színűek, a legkevésbé sem hivalkodóak.

  1. Nagyon könnyűek

A műanyag alapú tekla gyöngyök esetében mindenképpen fontos hangsúlyozni, milyen nagy előny a légies súlyuk. Ugyanis egy komolyabb nyaklánc esetében sem fogja húzni a belőle készült ékszer a nyakadat, de amiatt sem kell aggódnod, hogy a tekla gyöngyökkel ékesített fülbevalód kényelmetlen viselet lesz majd. Így akár a hétköznapok során is viselheted, nem kell félni attól, hogy néhány óra után esetleg kényelmetlenné válik.

  1. Tökéletes ékszer alapanyagok

A számos előnyük miatt ezek a gyöngyök remek ékszer alapanyagok, így a saját készítésű ékszerekhez is remek választást jelentenek. Akár kezdők számára is, ugyanis a rajtuk helyet kapó jól képzett furatoknak hála, sikerélmény lesz velük már az első próbálkozás is. Nem beszélve arról, hogy különlegesebbnél különlegesebb karkötőket, nyakláncokat, fülbevalókat, gyűrűket álmodhatsz meg általuk a megfelelő alapanyagok segítségével. Abban pedig teljesen biztos lehetsz, hogy a saját kezeid által alkotott szépségek nem jönnek veled szembe az utcán, cserébe viszont nem kevés dicsérő szót zsebelhetsz be általuk. Ráadásul a tekla gyöngyök bátran kombinálhatók más típusú gyöngyökkel és különböző kiegészítőkkel is, így különösen szabadjára engedheted a fantáziádat. A halvány árnyalatok mellé bátran jöhet akár valami élénkebb, a charmok és köztesek között pedig garantáltan találsz olyat, amely remekül tükrözi az ízlésedet és a személyiségedet.

  1. Remek ajándék is készülhet belőlük

A kézzel készült ékszereknél nem sok egyedibb ajándék létezik, így ha már rutinosan mozogsz ebben a világban, bátran meglepheted egy-egy tekla szépséggel a szeretteidet is. Készülhetnek ilyen módon barátság, testvér vagy anya-lánya karkötők is, de remek választás lehet egy egyedi nyaklánc ballagásra, egy utánozhatatlan karkötő születésnapra vagy éppen egy pár csodás fülbevaló csak úgy. Abban biztos lehetsz, hogy akárhányszor ránéz majd a barátod vagy családtagod az általad megálmodott ékszerre, mindig eszébe jutsz majd róla.