Gépjárműipar

A Toyota újraindítja az önvezető olimpiai falusi járműveket több biztonsági személyzettel

A Toyota Motor hétfőn közölte, hogy folytatja önvezető e-Palette járműveinke működését a tokiói paralimpiai játékok falujában, nagyobb kezelői ellenőrzéssel és több biztonsági személyzettel annak biztosítása érdekében, hogy ne találjanak el több embert.

Az e-palettákat leállították, miután az egyik jármű a múlt héten egy csomópontban ütközött és megsérült egy látássérült japán sportolóval, ami miatt a YouTube vezérigazgatója, Akio Toyoda elnézést kért a YouTube- tól.

„A jármű érzékelője észlelte a gyalogos átkelőt, és aktiválta az automatikus féket, és a kezelő aktiválta a vészféket is. A jármű és a gyalogosok azonban kapcsolatba kerültek, mielőtt teljesen leálltak” – áll a Toyota hétfői közleményében.

Aramitsu Kitazono nem sérült meg súlyosan az incidensben, de a vágások és zúzódások miatt szombaton ki kellett lépnie a játékok judo rendezvényéről, ami még inkább zavarba hozza a japán vállalatot, amely más globális autógyártókkal együtt olyan önálló járműveket próbál kifejleszteni, amelyek biztonságosan működhetnek.