medence pára

Az ideális páratartalom fontosabb, mint gondolná

Beltéri medencék esetében, különösen uszodákban a levegő páratartalma állandó problémaforrást jelent.

Amikor a levegő nedvességtartalma magasabb, mint 70%, az ideális számos gombafajnak, amik megjelennek és elszaporodnak. A magas páratartalom emellett nem csak egészségügyi kockázattal jár, mivel egyebek mellett ilyen környezetben az épület szerkezeti elemei is korrodálódhatnak. Nem csak a túl magas nedvességtartalom okozhat gondokat, hanem a túl alacsony páratartalom is; száraz levegőben a víz a kelleténél gyorsabban párolog, emiatt több vegyszert kell használni.

A szellőztetés egyedül a nyári meleg idején jöhet szóba, mint megoldás, mivel ha a kinti levegő hidegebb, mint a benti, csupán még több pára keletkezik, ami lecsapódik a medencetérben. A szellőztetés ráadásul magasabb fűtési költségeket is jelent. A valódi, hatékony megoldást egy párátlanító beszerelése jelenti. Egy párátlanító berendezés az ideális tartományban, 55-60% között tartja a medencetér páratartalmát. Ennek köszönhetően nem csupán a levegő lesz kellemesebb, de jelentős összeget is megspórolhatunk. A páramentesítő ár mindent figyelembe véve viszonylag hamar megtérül.

Az általunk kínált, kondenzációs elven működő uszodai párátlanítók már teljes mértékben a 2020-as évek technológiai színvonalát képviselik. Nem csupán hatékonyak, de rendkívül megbízhatóak és takarékosak is. Működési elvük szerint a nedves levegőt magukba szívják, és az összegyűjtött, az eszköz belsejében lecsapódott vizet kondenzvíz csatornában vezetik el. A kiszárított levegőt visszafűtik, majd a felmelegített száraz levegőt visszavezetik az uszodatérbe. Ennek a folyamatnak az ismertebb neve a hőszivattyúzás elve.

Páramentesítőink több kivitelben kaphatóak; léteznek földön álló típusok, de vannak falra szerelhető változatok is. Kínálunk falon keresztül telepíthető készülékeket is, továbbá komplett légcsatorna rendszerekhez csatlakoztathatóakat is. Ebben az esetben a párátlanító egy másik helyiségben, vagy a gépházban kap helyet.
Az általunk forgalmazott készülékek megbízhatóságuknak köszönhetően nem igényelnek túl sok karbantartást; évi két szerviz tökéletesen elegendő.