bútorfestés

Bútorok felújítása házilag lépésről-lépésre

A megunt, de még stabil, erős bútoroktól nem minden esetben kell megszabadulnunk. A bútorfestés környezetkímélő és kreatív alternatívája az új darabok megvásárlásának. Arról nem is beszélve, hogy mennyire olcsó! A munkálathoz szükséges anyagok ugyanis még mindig jóval kevesebbe kerülnek, mint egy új bútor.

Egy régi komód vagy szekrény teljesen új külsőt kaphat némi kreativitással és a megfelelő technika alkalmazásával. Jó hír azoknak, akik nem szeretnének a régi bútordaraboktól megválni, hogy bármilyen anyagot újra lehet festeni, legyen az eredeti fa, laminált lap, műanyag, lakkozott felület, stb.

A bútorfestés ráadásul az a tevékenység, ami sok gyakorlással könnyedén tökélyre fejleszthető. Az ugyanakkor tény, hogy igényel némi ismeretet, hiszen követnünk kell a fázisok sorrendjét, ismernünk kell a festékeket és egyéb anyagokat. A bútorfestés során például megfelelően kell elvégezni az előkészítés fázisát ahhoz, hogy a végeredmény igazán szép legyen. Ha odafigyelünk a munkálat lépéseire, akkor nem lesz gondunk.

A bútorok felújítása házilag tehát mindig az előkészítéssel kezdődik. A régi fabútorok szútanalítása rendkívül lényeges, így érdemes minden részletüket átvizsgálni és szükség esetén kezelni. A kezdő fázishoz tartozik a bútor csiszolása, tisztítása.

Ha apróbb hibákat vélünk felfedezni a felületen, azokat javítótapasszal és spaklival javíthatjuk. A bútorok felújítása házilag legfontosabb mozzanata természetesen maga a festés, amiről bővebben olvashatunk az otthonszuletik.hu weboldalon.