bitcoin esés

Ez az oka annak, hogy ez a milliárdos befektető azt jósolja, hogy a kriptovaluták „nullára mennek”

Jerome Powell, a Federal Reserve elnökének múlt hetiüzenete után úgy tűnik, a részvények rekordszintre emelkednek hétfőn.

A Fed vezetője jelezte a támogatás fokozatos enyhítését, és a piacok szorosan figyelemmel kísérik a héten esedékes nagy adatokat, amelyek mérlegelhetik, hogy a jegybank milyen gyorsan vagy lassan halad. Az Institute for Supply Management gyártási jelentése a hét közepén esedékes, majd pénteken a nem mezőgazdasági bérszámfejtés következik.

Az energia is a figyelem középpontjában áll hétfőre, az egyik legnagyobb hurrikán nyomán, amely valaha is elérte az amerikai szárazföldet.

A mi napi hívásunk, egy milliárdos befektető, aki úgy véli, a befektetők nem vesztegetik az időt, vagy pénzt egy egyre népszerűbb eszköz osztály, hogy ő látja a „buborék”.

„A kriptovaluták, függetlenül attól, hogy hol kereskednek ma, végül értéktelennek bizonyulnak. Amint a gazdagság elfogy, vagy a likviditás kiszárad, nullára fognak menni. Nem ajánlom senkinek, hogy fektessen be kriptovalutákba ” – mondta John Paulson, az amerikai Paulson & Co. befektetési vállalkozás elnöke és portfóliómenedzsere a Bloomberg Wealth -nek egy hétfőn megjelent interjújában.

Paulson azt mondta, hogy a szélsőséges volatilitása miatt nem is érdemes rövidre zárni a bitcoint, és azt javasolta a befektetőknek, hogy pénzbe verjék a veretleneket, „nagyon korlátozott mennyiségű vizsgálható arany miatt”. Paulson úgy látja, hogy a befektetők az infláció növekedésével pénzt húznak ki a fix jövedelemből és készpénzből, majd az egyetlen logikus célpont – az arany – felé tartanak.

Azok számára, akik nem ismerik a Paulson nevet, a korábbi fedezeti alapkezelő gyilkossággal fogadott az amerikai lakáspiac ellen, mielőtt összeomlott.

A Bitcoin a múlt hét elején 50 000 dollárra rúgott, de aztán nehezen tudta tartani ezt a szintet, még akkor is, amikor Powell pénteki megjegyzései a dollárra nehezedtek, és felemelte a kriptovalutákat . A Bitcoin hétfő elején 47 000 dollár körül mozgott.

Paulsonnak volt még egy tanácsa azoknak, akiknek véletlenül 100 000 dollárjuk van: használja saját otthonának megvásárlásához.

Forrás: https://www.marketwatch.com/story/heres-why-this-billionaire-investor-predicts-cryptocurrencies-will-go-to-zero-11630323430?mod=home-page