napelem inverter

Mi az a napelem inverter?

A napelemes rendszerek telepítése eddig is népszerű volt már a lakosság körében is, nem csak a vállalkozásoknál, ám egész biztos a nemrégiben bejelentett rezsicsökkentés változásai még vonzóbbá teszik ezt a technológiát. A napenergia rendkívül jól felhasználható megújuló és korlátlan mennyiségben rendelkezésre álló energia, aminek segítségével egy ingatlan teljes áramfogyasztását ki lehet váltani. Aki otthon árammal fűt, vagy klímával szereli fel a teljes házat, esetleg elektromos autót is tölteni akar, annak mindenképpen érdemes elgondolkodnia a napelem rendszerének a telepítésén. A kezdeti nagyobb anyagi befektetés néhány év alatt meg fog térülni, különösen most, hogy az átlag fogyasztás felett már magasabb árat kell fizetni nem csak a gázért, de az áramért is.

Nem árt egy kicsit tisztába lennie mindenkinek azzal, hogyan is működik a napelemes rendszer. Az egyik legfontosabb berendezés ebben a technológiában kétségkívül az inverter. Mi is pontosan az a napelem inverter? Másik nevén lehet már többen találkoztak vele, úgy mint váltóirányító, hiszen legfőbb feladat az, hogy napelemek által megtermelt egyenáramot váltakozó árammá alakítja át. Ezt vagy felhasználja az adott háztartás, vagy visszatáplálhatjuk a szolgáltató hálózatába. Másik fontos feladata még a napelem inverternek, hogy folyamatosan ellenőrzi a paneleket, és gond esetén hibaüzenettel jelez. Látható tehát, közel sem mindegy milyen inverterrel van ellátva a napelem rendszer!

Abban az esetben, ha még alaposabban szeretne utána járni annak, mit kell pontosan tudni a napelem inverterről, és milyen napelem inverter típusok vannak, akkor most a legjobb helyen van! Érdemes átolvasni az ST Solar napelem inverterekről szóló tájékoztatóját. Ez a dunaújvárosi cég már több száz sikeres telepítést végzett, és jó hír, hogy nem csak vállalkozásoknak vállalják a rendszer telepítését, de a lakossági igényeket is kielégítik. A legjobb minőségű termékekkel dolgozik ez a hozzáértő és megbízható csapat, így, ha szeretné otthonában is hasznosítani a nap energiáját, keresse őket bizalommal!

Ahhoz, hogy pontos árajánlatot tudjanak adni, első körben egy felmérést végeznek, ahol megbeszélik a tulajdonos igényeit, és feltérképezik a lehetőségeket. Ezek után tudják elkészíteni a pontos tervet, és megmondani azt, hány napelem panelre lesz szükség, és mennyibe fog kerülni a rendszer telepítése. Nem is olyan bonyolult, ugye? Nem érdemes már várni azzal, hogy megtegyük az első lépést azon az úton, ami közelebb vihet minket ahhoz, hogy otthoni áramszámlánkat akár nullára csökkentsük! Keresse bizalommal az ST Solar oldalán található ügyfélszolgálatot, akik a folyamat elejétől egészen a végéig mindenben a segítségére lesznek. A napelem rendszer telepítése nem csak az áramszámla csökkentésén fog segíteni, de általa az ingatlan értékét is növelni tudja bárki!